Öğretmenlerimize değer

İş İnsanı Ersin Şahin’in katkılarıyla İskenderun’a yaptırılacak olan Yeni Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu’nun ‘Temel Atma Töreni’ Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katıldığı törenle gerçekleşti.

İskenderun Sahil mevkii Atatürk Bulvarı üzerinde yıkılan ve yerine yeniden inşaa edilecek olan Öğretmen Evi’nin temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Deniz üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İSTE Rektörü Tolga Depci, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, İş İnsanı Ersin Şahin, ilgili kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Öğretmenlerimize hayırlı olsun

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. Öğretmenevinin teknik özellikleri hakkında bilgiler veren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, “Öğretmen Evi Hatay İli İskenderun İlçesi 3. Mıntıka 1622 Nolu parsel üzerine 638 M2’lik bir alana inşa edilecektir. Öğretmen Evi İnşaatı bodrum katı, giriş katı, 4 normal kat ve teras katından oluşmaktadır. Bodrum katında sığınak ve mutfak bölümleri bulunmaktadır. Giriş katında bir idari odası, kabul yeri, lobi, bay-bayan kuaförü ve toplantı salonu bulunmaktadır.  Birinci katta bir idari oda, bay-bayan mescitleri, muhasebe odası, kahvaltı ve yemek salonu bölümleri bulunmaktadır. İkinci, üçüncü ve dördüncü katlarda her katta biri süit olmak üzere 14 oda bulunmaktadır. Toplamda 42 oda olup 84 yatak kapasitesine sahip olacaktır. Teras katında ise kafe restoran yer almaktadır. İnşaatı tamamlandığında modern binasıyla İskenderun Halkına 7/24 kaliteli hizmet verecek olan İskenderun Öğretmen Evinin hayırlı olmasını temenni eder hayırseverimiz Sayın Ersin Şahin’e eğitim ve katkılarından dolayı eğitim camiamız adına şükranlarımı sunarım” dedi.

Güzel bir dinlenme yeri olacak!

Binanın en kısa sürede tamamlanarak İskenderun halkına hizmet vermeye başlamasını temenni eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Yıkılan öğretmenevimizin yerine sağ olsunlar Hatay Valimiz, milletvekillerimiz, kaymakamımız ve eğitim camiamızın gayretleriyle biz de belediye olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirerek bugün burada yeni öğretmenevimizin temel atma törenini gerçekleştirmiş olduk. Ben bu yerin öğretmenlerimiz için güzel dinlenme yeri olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Devletimizin hizmetindeyiz!

Devlete hizmet konusunda her türlü göreve hazır olduğunu belirten İşadamı Ersin Şahin, “Ben Ersin Şahin, Rahmetli Nevzat Şahin’in oğluyum. Rahmetli babam 2018 yılında vefat etti. Ben de onun adına Öğretmen Evini Sayın Valimizin önerisi ile yapmak istedim. Her zaman devletimizin hizmetindeyiz. Bize düşen ne görev varsa her zaman yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

“Eğitim sektörüne önem veriyoruz”

İskenderun’a Öğretmen Evi’ni kazandıran hayırsever İş İnsanı Ersin Şahin’e teşekkürlerini sunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Ersin Bey Hatay’a hayır ve hizmet yapma konusunda yarışan bir kardeşimiz. Ne zaman bir ihtiyaç hasıl olsa kendisi ile irtibata geçtiğimizde hiç tereddüt etmeden imkanları ölçüsünde bu hayırlarını yapmakta. Yine bize belirli bir meblağ ile geldi, yatırım yapmak istediğini, babasının adına bir tesis yaptırmak istediğini söyledi. Biz de İskenderun’da Öğretmenevine ihtiyaç olduğunu söyledik. Kendisi de seve seve bunu yapabileceğini ifade etti. Şunu söylemek istiyorum; Ersin Bey ihale yapılmadan önce yatırım bedelini Valilik hesabına yatırdı. Dolayısıyla müteahhit ne kadar hızlı ve iyi çalışır, ne kadar kaliteli hizmet üretirse buranın açılması da o kadar hızlı olur diye düşünüyorum. Biz devlet olarak eğitim sektörüne çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Okullarımızı ve sınıflarımızı gezdiğimizde gördüğünüz gibi eğitimin her türlü donanımına sahip okullar sınıflar yaptık. Öğrenci saylarına baktığımızda sınıflardaki eski 80’li, 70’li sayılar 20’li 30’lu sayılara kadar düştü. İlimizde Suriyeli öğrenciler olmasına rağmen sınıflardaki öğrenci mevcudumuz 30 yada 40’ı geçmemekte. Ve her geçen gün eksikliklerimizi gidererek yeni yatırımlarla bu açığı da kapatmayı çalışıyoruz. Özellikle Hatay anlamında son birkaç yıl içerisinde MEB’in çok ciddi yatırımları oldu. Bu konuda sayın bakanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Çok ciddi anlamda ödenek desteği ile bizim varolan açığımız da kapanmış oldu. Bütün amacımız; çocuklarımızın iyi bir eğitim alması. Ama eğitim camiasının temel faktörü öğretmenler. Öğretmenlerimiz de sosyal haklarından konforundan geleceğe daha güvenle bakabilmeleri açısından onlara her türlü önemi veriyoruz. Onlar bizlerin baştacı. O açıdan Öğretmenevi gibi sosyal tesisler çok önemli. Burada böyle bir eksiklik vardı. Bu eksikliği Ersin Bey’in yatırımı sayesinde gidermiş olacağız. Ben kendisine ailesine şükranlarımı sunuyorum. Babasını rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından temel atma töreni için düğmelere basılarak start verildi.

Tören Vali Doğan, protokol üyeleri ve hayırsever iş insanı Ersin Şahin tarafından temel atma butonuna basılması ile son buldu.

Bir cevap yazın