Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun’da bilimin kapısını açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İskenderun’un da bulunduğu 27 İldeki Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin açılışını Dünya’nın bir numaralı havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST alanında düzenlenen eş zamanlı açılışla gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Vakfı işbirliğiyle Gençlik Merkezleri’nin bünyesinde kurulan ve Hatay –İskenderun’un da aralarında yer aldığı 27 İldeki Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin açılış töreninde İskenderun Gençlik Merkezi’nin bünyesinde oluşumu tamamlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açılışında İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin de hazır bulundu.

Kaymakam Yönden, Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan “Deneyap Teknoloji Atölyeleri”nin geleceğin teminatı gençler için güzide bir proje olduğunu ifade etti.

 Açılış töreninde gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Size ‘Yapamazsınız, başaramazsınız.’ diye üst perdeden ahkam kesenlerin sözlerine asla kulak asmayın. Heyecanınızı anlamayanlara, yeteneğinizi küçümseyenlere, sizi kafalarındaki dar kalıplara hapsetmeye çalışanlara asla prim vermeyin. Kendi başarısızlıklarına sizi ortak etmelerine kesinlikle rıza göstermeyin. Kadrolu felaket tellallarının hayallerinizle aranıza girmesine asla müsaade etmeyin. Sizler, bizim en kıymetli varlığımız, bu ülkenin en büyük hazinesisiniz. Biz sizlere inanıyoruz. Biz, sizleri seviyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye, sizlerin omuzlarında yükselecektir” dedi.

Bir cevap yazın