Ovanın bereketi muz hasadıyla taçlandı

Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Kırıkhanlı çiftçi Hüseyin Şanverdi’nin 20 dönümlük serasında mevsimin ilk muz hasadını gerçekleştirdi.

Özkızılkaya Mahallesi’ndeki serada gerçekleşen hasat törenine Milletvekili Yayman’ın yanısıra Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, İl Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan, mahalle muhtarları ve üretici Hüseyin Şanverdi’nin ailesi katıldı.

Hatay’ın muz üretiminde Antalya ve Mersin’den sonra üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Milletvekili Yayman, “Dünyanın en verimli topraklarına sahip Hatay’ımız mandalina, pazı, dereotu, maydanoz üretiminde Türkiye’de birinci,  havuç, turunçgil, pamuk, yeni dünya, muz üretiminde üçüncü, soğanda beşinci, zeytinde altıncı ve üzüm üretiminde de sekizinci sıradadır. Her zaman dediğimiz gibi Amik’te bereket var. Bizler de çalışan, üreten, emek veren çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Milletimizin yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Ovamızın değerli çiftçilerinden Hüseyin Şanverdi beyin muz serasını ziyaret ederek, mevsimin ilk muz hasadını gerçekleştirdik. Bereketli olsun” dedi.

Hatay Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu da üreticilere bereketli bir sezon dilerken, il genelinde muz üretiminin Arsuz’da 5 dekar alanda başlandığını ve şuanda 1400 dekara ulaştığını ifade etti. İl genelinde 9 bin ton muz üretimi elde edildiğinin altını çizen Çolakoğlu, üretimin artacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın