KARDEMİR’den üniversite – sanayi işbirliği ‘İSTE’ğine yeşil ışık!

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Kardemir Karabük Demir Çelik temsilcileriyle sanayi işbirliği için ön görüşme yaptı.

Rektör Depçi, Türkiye’nin önde gelen ağır sanayi fabrikalarından Kardemir Karabük Demir Çelik’in AR-GE Müdürü Demir Çelik Mücahit Sevim Kardemir, Pazarlama ve İhracat Müdürü Onur Erkara ve Eğitim Müdürü Burcu Öztürk’ü İSTE’de ağırlayarak, hem İSTE’yi tanıttı, hem de amaçları ve hedeflerinden bahsetti.

Teknoversite vizyonun bir parçası olarak üniversite sanayi bütünleşmesi yolunda atılan adımların önemine değinen Rektör Depci, “Üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü çalışma için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bilimin üreticisi olan üniversitelerin sanayi ile yapacakları iş birliklerinin potansiyellerini değerlendirmeleri için, teorik bilgili uygulamaya dönüştürebilmek için bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bu iş birliklerinden birini sağlamak için bugün Kardemir Karabük Demir Çelik yetkilileri ile bir araya geldik. Üniversitemiz ile yapılabilecek iş birliklerini kurmaya ve bu iş birliklerini geliştirip sürdürmeye yönelik neler yapabileceğimiz üzerine değerlendirme yaptık. Nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyor ve İSTE’yi ileri taşıyacak çalışmaları uyum içerisinde icra edebilmeyi temenni ediyorum” dedi.

Ziyaret Kardemir Karabük Demir Çelik yetkililerinin İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye hediyelerini takdim etmesinin ardından son buldu.

Bir cevap yazın