Toplum odaklı kamu güvenliği için sivil gözetim!

İç  Güvenlik  Sektörünün  Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi 3.Faz Hatay Tecrübe Paylaşımı  Toplantısı  kapsamındaki İskenderun Çalıştayı Kaymakam İskender Yönden başkanlığında gerçekleştirildi.

İskenderun Ramada Otel Salonu’nda Kaymakam İskender Yönden’in  riyasetinde, UNDP Proje Uzmanı Dr. Sevcan Kılınç Akıncı  moderatörlüğünde, ilgili ve yetkili kurum / kuruluşlarımızın  amirlerinin katılımlarıyla  gerçekleştirilen toplantıda; yerel güvenlik  konuları ele alınarak, kurum bazında yapılan  çalışmalar ve tecrübe paylaşımlarının akabinde  suç ve suçluların  önlenmesine dair teknik ve kurumsal  işbirliği ve koordinasyonu pekiştirmek,  kaynak  verileri  arttırmak ve çok yönlü  irtibat sağlamak  v.b. toplumsal çözüm hedeflerine   odaklanarak   detaylı  bir  istişare  yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, şeffaf, katılımcı ve vatandaş odaklı bir sivil gözetim kurulmasını amaçlayan projenin III. Aşamasında daha önceki aşamalarında elde edilen sonuçlara dayalı olarak, yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu’nun gerçekleştirdiği iyi uygulamaları paylaşan katılımcılar, “Toplum odaklı kamu güvenliği için Hep birlikte çalışıyoruz” mesajı verdi.

Bir cevap yazın