Cumhurbaşkanı’ndan İskenderun’a plaket!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de “2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması” programında Türkiye’nin ahisi seçilen İskenderunlu heykel ve rölyef ustası Behzat Böke’ye “yılın ahisi” ödülünü takdim etti.

Ecdadın miras bıraktığı bu köklü kurumla iftihar ettiklerini belirten Erdoğan, ahiliğin gücünün bilim, sanat ve ahlakı birleştirip ekonomik ve sosyal hayatta kalitenin ve güvenilirliğin garantisi olan kuralları taviz vermeden uygulamasından kaynaklandığını aktardı.

Yapılan her işe bir hikmetin eşlik ettiğini belirten Erdoğan, demiri döven bir zanaatkarın o demirle nefsini de terbiye ettiğini, deriyi, kumaşı, ağacı işleyen bir zanaatkarın o malzemelere Rabb’ine olan şükrünü de nakşettiğini anlattı. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nın kutlu, kardeşliklerinin daim olmasını dileyen Erdoğan, 34. Ahilik Haftası Ödül Töreni kapsamında, Hatay – İskenderun’dan Behzat Böke’ye “yılın ahisi”, Trabzon’dan Yaprak Meral’a “yılın çırağı”, Antalya’dan Ali Korkmaz’a “yılın kalfası” ödülünü verdi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve HESOB Başkanı Abdulkadir Özel ve İskenderunlu esnaf oda başkanları da katıldı.Ödül töreninin yanısıra Yılın Ahisi Behzat Böke, 2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması dolayısıyla Kırşehir’de el emeği göz nuru eserlerini sergiledi. Serginin açılışını yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’e Böke, kendisinin yaptığı “Ahşap El Oyması” hediye etti.

Bir cevap yazın