Hatay’da bisikletten ‘Doğan’ sinerji!

Hatay Valiliği tarafından yapımı gerçekleştirilen Samandağ Çevlik – Arsuz Sahil yolu bu kez bisiklet severlerin her ay merakla beklediği dergilerinden Cyclist Türkiye’nin Eylül ayı kapağını süsledi.  “Benzersiz Deneyim” başlığı ile alışagelmişin çok dışında bir bisiklet yolu olarak yer aldığı dergide Samandağ – Arsuz yolunun dünyanın en uzun kesintisiz bisiklet yolu olduğuna dikkat çekilirken, bir tarafında sizi takip eden dağlar, diğer yanınızda ise mavisiyle insanı adeta büyüleyen Akdeniz’in görsel şöleninin de yolu eşsiz kıldığına vurgu yapıldı.

Hatay’ın iki önemli ilçesini birbirine bağlayan, 26 km’lik
muhteşem bisiklet yolunun yapılış hikayesini pedal çevirerek anlatan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Burası 60 yıldır Hatay’ın konuştuğu, arzuladığı, istek ve taleplerinin olduğu bir yol. Ancak zaman içinde ihmal edilmiş, belli sebeplerden dolayı yapılamamış. Biz göreve geldiğimizde yolun hayata geçmesi ve Hataylıların yaşamlarının kolaylaştırılması noktasında girişimde bulunalım dedik. Bu süre zarfı içerisinde Hatay’da ekonominin de çok iyi olmadığını belirtmeliyim. Buna karşın uzmanların hesaplarına göre bu yol asgari 2,5 – 3 yıl içerisinde yapılabilir görünüyordu. Zire yolun bir tarafı deniz, diğer tarafında Amanoslar diye tabir edilen dağ silsilesi mevcut. Fakat biz bu yolu 8 ay gibi bir süre içerisinde bitirdik. Sadece araç yolu yapalım diye  çıkmıştık ama bu doğal güzelliğe sadece yol olmaz düşüncesiyle buraya bir de bisiklet yolu yapalım dedik. Tabii bu biraz maliyetleri arttırdı ancak görselliğini ve görünürlüğünü çok ön plana çıkarttı. Şu anda 26 km. kesintisiz bir bisiklet yolu var. Gidiş – geliş düşünürsek 52 km. eder. Bisiklet yolu sayesinde hem ulusal, hem de uluslararası basında Hatay ciddi yer aldı. Türkiye’nin her yerinden buraya geliyorlar. Bisikletseverler hem yolu hem de bu manzarayı görmek için Hatay’a geliyorlar. Artık burada bisiklet sürebilmek bir deneyime dönüştü. Bu bizi mutlu ediyor. Hem iki ilçemiz Samandağ ve Arsuz arasındaki araç yolumuz yapılmış hem de şehrimiz bisiklet yolu kazanmış oldu. Hatay’a yapılmış güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu yolla birlikte İskenderun’da da ir bisiklet yolu çalışması başladığını anlatan Vali Doğan, “Farkındalık uyanınca ister istemez diğer ilçelerde de benzer talepler gündeme gelmeye başladı. Ben ümit ediyorum ki ilimizde bisiklet yollarının sayısı ve km’si artacaktır. Vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız da bunu arzuluyorlar” dedi.

Bir cevap yazın