Her ‘Yönden’ yüz yüze eğitim!

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim-öğretim yılı İskenderun’da Kaymakam  İskender  Yönden’in Oruç Reis İlkokulu’nda ilk ders zilini çalmasıyla başladı.

İskenderun Oruç Reis İlkokulu’nda gerçekleştirilen 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış programına Kaymakam Yönden’in yanısıra İskenderun  İlçe  Milli  Eğitim  Müdürü  Kemal Köseoğlu, Okul Müdürü Necmettin Bişkin, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  

Öğrenci ve velilerinin gurur ve coşkusunu paylaşmasının yanı sıra herhangi  bir istekleri yada ihtiyaçları olup olmadığı yönünde de istişare de bulunan Kaymakam Yönden, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtırken, sıralarda oturarak onlarla sohbet etti.

Yeni eğitim – öğretim yılının herkese hayırlı – uğurlu olmasını dileyen Kaymakam Yönden, “Öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz,yöneticilerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının, büyük emek sarf edecekleri, özverileri ve fedakârlıklarıyla donatacakları yeni bir eğitim ve öğretim yılını daha karşılamanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz. Küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgınının olumsuz etkilediği yaşamın kademeli olarak normalleşmesi ve eğitim öğretimin daha fazla aksamaması için alınan tedbirler ve kararlar çerçevesinde; 1-3 Eylül 2021 tarihleri itibariyle anaokulları ve okul öncesi eğitim kurumları ile İlkokul 1. Sınıf öğrencilerimize uyum haftası adı altında yüz yüze eğitim başlamış olmakla birlikte, ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemiz genelinde de bugün itibariyle resmi ve özel tüm okul ve kademelerde genel eğitim uygulaması başladı. Pandemi dolayısıyla uzak kaldığımız eğitim yuvası okullarımıza tekrar kavuşmanın derin mutluluğu içinde, ilk adımını atacağımız yeni eğitim-öğretim yılının değerli gençlerimize ve geleceğimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu sürecin sağlık ve huzur içinde başarılarla tamamlanmasını niyaz ediyorum.  Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler; atanmış ve seçilmiş tüm genel ve yerel kurum yöneticileri ve çalışanlarıyla hepimiz sizlerin geleceği için, güçlü Türkiye’nin geleceği için varız. Eğitim öğretim yolunda atacağınız her adımınızın geleceğiniz adına hayırlı olmasını diliyor, sizleri çok seviyor ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın