Hatay’da Slovenya rüzgarı!

Slovenya Büyükelçisi Primoz Seligo, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Bir süre misafiriyle sohbet eden Vali Doğan, Slovenya Büyükelçisi Primoz Seligo’yu tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan, her dinden ve kültürden vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı medeniyetler kenti Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ziyaretlerinde Dışışleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz’in de eşlik ettiği Büyükelçi Seligo, iki ülke arasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamdaki ilişkilerin artarak devam etmesi için bir kez daha tarih ve kültür şehri Hatay’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Seligo, EXPO 2021 Hatay’a gastronomi alanında katılım göstermek istediklerini belirtirken, Başkan Savaş da Slovenya’nın EXPO’da yeralacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Ortadoğu’daki sorunların çözümünde Avrupa Birliği’nin bir lokomotif görevi üstlenmesinin Hatay, Türkiye ve AB için çok yararlı olacağına dair düşüncelerini aktardı.

Bir cevap yazın