Fuat Oktay’dan Hatay’a petrol sızıntısı mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hem Hatay, hem de KKTC’deki vatandaşlara petrol sızıntısıyla ilgili mesaj gönderdi.

Suriye’nin Baniyas bölgesindeki bir rafinerinin yakınında bulunan elektrik santralindeki 15 bin metreküplük depolama tankından fuel-oil sızıntının oluşturduğu kirliliğe hem Kıbrıs’ta, hem de Samandağ’da anında müdahale edildiğini belirten Oktay,  sızıntının İskenderun, Hatay ve Samandağ bölgesine doğru yönelmesiyle bölgede ciddi tedbirler aldıklarını ifade etti.

Üstesinden gelinemeyecek bir risk görünmediğini ifade eden Oktay, “Kıbrıs’ta 3 deniz aracı vardı zaten; 8 araç da yine buradan, römorkörler dahil bölgeye gitti. Türkiye’den Ulaştırma ve Altyapı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok ciddi tedbirler almış durumda. Şu an itibarıyla zaten Kıbrıs’ta herhangi bir risk görmüyoruz. Sonrasında yine rüzgarın da yön değiştirmesiyle birlikte İskenderun, Hatay ve Samandağ bölgesine doğru yönelmesiyle biz bu sefer o yönde ciddi tedbirler aldık. Bizim iki büyük gemimiz vardı. Hem Kıbrıs’a gönderdik diğer taraftan da iki gemi daha Hatay bölgesine gönderdik. Denizcilik Genel Müdürlüğümüz bu konuyu özellikle takip ediyor. Orada gördüğümüz manzara şu; kirlilik artık yüzeysel, çok büyük oranda bir kirliliğin kalmadığını görüyoruz, daha parça parça. Tabiri caizse bir bozuk para büyüklüğündeki parçacıklar nezdinde kirliliğin oluştuğu yaklaşık bir 800-1000 kilometrelik bir alandaki kirliliği temizliyoruz. Üstesinden gelinemeyecek bir risk görmüyoruz. Buradan hem Hatay’daki hem de KKTC’deki kardeşlerimize bir kez daha tüm tedbirlerin alındığıyla ilgili ciddi bir riskin bulunmadığıyla alakalı mesajı vermek isterim” dedi.

Bir cevap yazın