Samandağ’da hummalı petrol atığı temizliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Suriye’de bulunan elektrik santralindeki akaryakıt deposunda oluşan petrol sızıntısı sebebiyle Samandağ kıyılarında oluşan kirliliği ortadan kaldırmak için kolları sıvadı.

Suriye’deki petrol sızıntısının Hatay sularına ulaştığının fark edilmesi üzerine Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün denizlerde başlattığı kapsamlı temizlik çalışmalarına HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da destek verdi. 35 kişilik ekip, kıyıya ulaşan sızıntının bertaraf edilmesi için çalışmalara vakit kaybetmeden başlarken, sorun ortadan kalkıncaya kadar temizlik çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sızıntının kalıcı bir kirliliğe dönüşmemesi için karadaki çalışmaların yanısıra 6 gemi ile açık denizde de müdahale edildiğini ifade ederek, “Suriye sınırımıza 107 kilometrelik bir mesafedeki bir elektrik santralinin fuel oil deposundan denize bir sızıntı meydana geldi. Nene Hatun acil müdahale gemisi, Seyit Onbaşı atık toplama gemisi ve bu gemilere benzer donanıma sahip 4 gemi toplam 6 gemi ile birlikte açık denizde bu temizlik çalışması yürütülmekte. Bu gemilerin temizlikte kullanacağı materyaller dün İskenderun Limanı’na ulaştı. 11 konteynerle gelen bu materyaller hem mevcut denizdeki gemilerimiz hem de bu gemilere ilave gelecek gemilerimiz tarafından da kullanılacak. Bütün tedbirleri alıyoruz. Bu kirliliği önlemek için büyük gayret gösteriyoruz. Tedbirlerimiz olay neticelenene kadar devam edecektir” dedi.

Bir cevap yazın