Son hasat milletvekilinin elinden

TBMM Dijital Mecralar komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Biberi’nin son hasadını yaptı.  Samandağ Mağaracık mahallesindeki biber hasadına katılarak çiftçilere yardım edip, bereketli ve hayırlı hasatlar dileyen Yayman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın şifa deposu olan Samandağ biberi için başlattığı Coğrafi işaret girişimini yakından takip ettiğini belirterek, en kısa zamanda da bu belgeyi alacaklarına değindi.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık ve mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği Milletvekili Yayman, Samandağ’ın sadece turizmde değil tarımda da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Samandağ biberi daha çok tanıtılacak!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Biberi’nin faydalarına değinirken yaptığı hasatta, “Samandağ biberi hasadının son döneminde çiftçilerimize yardım etmeye geldik. Samandağ biberi gerçekten bir şifa deposu, metabolizmayı hızlandıran, C vitamini olan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı insan vücudunda koruma sağlayan ve günümüzün en büyük problemlerinden olan obeziteye karşı Samandağ biberi inanılmaz fayda sağlayan bitkilerimizden bir tanesidir. Lezzeti ve inceliğiyle hem Samandağ’ımıza hem de Hatay’ımıza önemli bir ekonomik girdi sağlayan önemli ürünlerimizden bir tanesidir. Salgın süreci tarımın önemini ortaya çıkardı, üretmenin çalışmanın önemini ortaya çıkardı ve Korona ile beraber dünyanın geleceğinin tarımda olduğu ve dünyada ne kadar önemli olduğunu keşfettik. Samandağ biberinin tanınırlık ve bilinirlik bakımından artık daha çok tanıtacağız, insanların bu biberi daha çok tüketmesini sağlayacağız” dedi.

Talep oldukça fazla!

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük de Samandağ’ın kendileri için tarımın ve emeğin başkenti olduğunu belirterek, “Samandağ’da tropikal meyveler dahil her türlü meyvenin yetişme imkanı var, son derece güzel bir iklime sahip. Kentimizin Samandağ biberi de çok ayrı bir yer teşkil ediyor. Özellikle zayıflamak isteyenler Samandağ biberini istiyorlar. Benim de bizzat arkadaşlarım tarafından zaman zaman biber talepleri geliyor. Sayın milletvekilimizle beraber biberimizin tanıtımını daha kalabalık yerlerde gerçekleştireceğiz. Samandağ biber artık hak ettiği yeri pazarlarda, manavlarda alacaktır inşallah” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın