Vali Doğan, Hatay’daki kamu yatırımlarını anlattı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret ederek, Hatay’da yapılan kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı. Ak Parti Hatay Milletvekilleri, il başkanı Adem Yeşildal ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette, Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Mehmet Muş, Hatay’ın kültür, sanayi, ticaret ve turizm alanında önemli il olduğunu kaydetti. 

Vali Rahmi Doğan ve yetkililerle basına kapalı görüşme gerçekleştiren Bakan Muş ve beraberindeki heyet, daha sonra Cilvegözü ve Zeytindalı Gümrük Kapısı’nı ziyaret ederek, gümrük işleyişleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

Hatay’da beklenen yatırımların yakından takip edildiğini ifade eden Bakan Muş, “Bugün limanımızı gezdik İskenderun´da, burada yapımı devam eden büyük yatırımlarımız söz konusu ve bir taraftan da devasa ucu bucağı görülmeyen bereketli Amik Ovası´nın toprakları ve hemen onun üzerindeki tarihi ve kültürel geçmişlerden bu günümüze ulaşan tarihi eserler, tarihi alanlar. Dolayısıyla bu dördünün bir araya geldiği bir il, bir vilayet daha da ileriye gidecektir. Burada bazı mesleklerle alakalı biz de katkı sunacağız. Beklenen bazı yatırımlar var, milletvekillerimiz çalışıyor, İl Başkanlığı’mız bu noktada belediyelerle beraber çalışıyor. Biz de üzerimize düşen tarafıyla alakalı çaba içerisinde olacağız. Birkaç yatırımımız söz konusu bölgede. Bu yatırımların hayata geçmesiyle beraber Hatay’ın bir sıçrayış yapacağının da bunlar göstergesi. Yatırım anlamında ekonomik faaliyet anlamında bir sıçrama noktasında epey bir kısmı halledilmiş, belli bazı prosedürler kısmında kalmış. İnşallah onların tamamlanmasıyla beraber yatırımlar vücut bulacaktır. Yatırımlar faaliyete geçmiş olacaktır ve bunlar da Hatay ilimize daha farklı bir katkıyı sağlayacaktır” derken,
gümrük ve hudut güvenliğinin önemini vurguladı.

Bir cevap yazın