Çelikkaya, TÜBİTAK kapısını araladı!

Geçtiğimiz yıllarda Matematik Olimpiyatlarında 2’ncilik elde eden Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 12.sınıf öğrencisi A. Akif Çelikkaya, TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatları’nda Biyoloji dalı 1. aşamasında Türkiye’de ilk 50 öğrenci arasına girmeyi başardı.

2. aşama sınavına girecek olan Çelikkaya, Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Aytaç Erdoğan ile Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’ yu makamında ziyaret ederek, bu sürece nasıl başladığını, çalışma sürecini ve tıp alanındaki hayallerini paylaştı.

“Başarı kolay elde edilmedi”

1. aşamaya hazırlanırken ilk başta zorlandığını fakat ilerleyen süreçte çalıştıkça bu yoğun tempoya alıştığını söyleyen Akif Çelikkaya, bundan sonra TÜBİTAK kamplarına katılacağını (kamplar online olacak) bu sürede hem okul derslerine hem de 2. aşamaya hazırlanacağını söyledi.

Lise Müdürü Aytaç Erdoğan da bu başarının kolay olmadığını ve Akif’in iki yıldır bu sınava hazırlandığını belirterek, Akif’in başarısını okul olarak desteklediklerini ve onun gibi diğer öğrencilerinin de bu tip olimpiyatlara hazırlanmaları için programlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

“Gurur duyuyorum”

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko da bu alanda göstermiş oyduğu başarıdan dolayı Akif Çelikkaya’yı kutlayarak, “Bilim alanında böyle bireylerin yetişmesi kolay değil. İlimizden böyle öğrencilerin çıkmasından gurur duyuyorum. Akif’in ileride ülkesine, milletine faydalı işler yapacağını, onun gibi genç ve aydınlık fikirler oldukça ülkemizin daha çok kalkınacağını ve gelişeceğini görmek bizleri mutlu ediyor. Akif’e gireceği 2. aşama sınavında başarılar dilerim” dedi.

Bir cevap yazın