HADO başlasın artık!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel’in HADO seferlerinin başlaması için gerekli izinleri çözüme kavuşturma girişimleriyle ilgili kamuoyu bilgilendirmeleri sosyal medya üzerinden devam ediyor.  Dün HADO ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Genel Müdürlüğü ile Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne yaptığı başvuruları takip ettiğini belirterek, olumlu sonuçlandığını sosyal medya hesabından duyuran Milletvekili Özel’e bugün de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

“Geçici İşletme İzni” belgesinin alınmasındaki katkılarından dolayı Milletvekili Abdulkadir Özel’e sosyal medya hesabından teşekkür eden Başkan Savaş, seferlerin başlayabilmesi için hat izni başvuru çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Başkan Savaş, açıklamasında, “Kıymetli hemşehrilerim, Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel belediyemize yazı yazarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bekleyen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) işletme izni ile ilgili evrağın tarih ve sayısını sormuştu. Resmi yazı ile yanıt verdik.

HADO’nun 17 Ağustos’tan itibaren bir yıl süreyle “Geçici İşletme İzni” verilmesinin uygun bulunduğunu Sayın Özel’in basın açıklaması ile öğrendik. İzin belgesi henüz tarafımıza tebliğ edilmedi. Sayın Özel’e ve başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese Hatay Halkı adına teşekkür ediyorum. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz, seferlerin başlayabilmesi için hat izni başvuru çalışmalarını sürdürmektedir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın