Kazanan fidan dikecek!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Antakya İlçe Teşkilatı, Milli İrade Platformu Hatay Teşkilatı ve Antakya Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilecek olan ‘STK’lar Arası Voleybol Turnuvası’nda son başvurular 18 Ağustos’ta tamamlanarak, fikstür planlaması gerçekleştirilecek.

20 Ağustos’ta başlayacak olan Voleybol Turnuvasına katılan her takım adına fidan dikiminin yapılacağı belirtilirken birinci olan takım adına 20 fidan, ikinci olan takım adına da 10 fidan dikilerek, hem spor yapılmış hem de fidanların toprakla buluşması sağlanmış olacak.

“Bu etkinliğinin kazananı topraktır”

Bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmeyi planladıklarını söyleyen TÜGVA Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Emin Sağanak, son günlerde yaşanan orman yangınları sonrasında yapılacak olan en anlamlı turnuvanın ödülünün fidan dikmek olacağını ifade etti.

Sağanak, “Biz TÜGVA Antakya İlçe Teşkilatı olarak, Milli İrade Platformu ve ilçe belediyemizin desteğiyle elimizden geldiğince anlamlı içerikli etkinliklere imza atmaya çalışıyoruz. Bizim tek amacımız spor yapmak ya da kazananın olduğu turnuvalar düzenlemek değil, zor zamanlarda bile en anlamlı etkinliklerle birbirimize kenetlenmektir. Son zamanlarda yaşanan öncelikli orman yangınları ve ardından yaşanan sel felaketleri dolayısıyla böyle bir etkinliğe imza atmak istedik. Bu süreçte çok canlar kaybettik. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Dediğimiz gibi

bu etkinliğinin kazananı topraktır, fidandır, en önemlisi de dostluk ve kardeşlik bağlarıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın