3 ilçede Jeotermal hamle!

Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın bir ruhsatlı jeotermal kaynak işletme saha ile iki jeotermal kaynak arama sahasına ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, muhammen bedelleri 55 bin 784 lira ile 207 bin 620 lira arasında değişen sahaların ihalesi, 31 Ağustos Salı günü saat 10.00’da Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Erzin’deki jeotermal kaynak işletme ruhsatlı saha ile Dörtyol ve Antakya’daki jeotermal kaynak arama sahasına ait ihaleye katılmak isteyenlerin, ihale şartnamesinde ve ilanda öngörülen belgeleri ihale saatinden önce Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına teslim etmiş olmaları ve tekliflerini sözlü olarak vermek üzere ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekiyor.

İhaleler, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’nun 10. maddesi, Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 17. Maddesi gereğince 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi hükümlerine göre Açık Teklif Artırma Usulüyle ihale edilecek.

İhale Edilecek Jeotermal Kaynak İşletme Sahaları:

Hatay İli, Erzin İlçesi, Başlamış Köyü/Mevkii, 1395,69 hektar alana sahip. Saha Jeotermal Kaynak İşletme hakkının verilmesinin muhammen bedeli 207.620,66-TL’dir.

İhale Edilecek Jeotermal Kaynak Arama Sahaları:

Hatay İli, Dörtyol İlçesi, Kuzuculu Mahallesi, 1482,31 hektar alana Jeotermal Kaynak Arama hakkının verilmesinin muhammen bedeli 55.784,41-TL’dir

Hatay İli, Antakya İlçesi, Sultanlı-Alaaddin-Yeşilova-Akçakova Mahallesi, Jeotermal Kaynak Arama hakkının verilmesinin muhammen bedeli 55.784,41-TL’dir.

Bir cevap yazın