Yeter ki yeşil vatanı korumak İSTE!

Orman yangınları ile mücadele için harekete geçen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi, Orman Yangınları ile Mücadele Yönlendirilmiş Proje (YP) Çağrısı yaptı. Hazırlanacak olan projelerle, Ülkemizin orman yangınları ile mücadelesine katkı sağlamak, orman yangınlarının erken tespiti, yangını oluşturacak etkenlerin tahmini, yangın yerlerinin potansiyel tehlikesinin modellenmesi, yangının sebep olduğu olumsuz etkilerin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve yangın sonrası zarar gören alanların onarımı amaçlandı.

Belirtilen konuların dışında orman yangınlarıyla ilgili olabilecek her türlü proje önerisinin de değerlendirmeye alınacağı başvuru çağrısına yapılacak projelerin üniversitenin “Teknoversite” vizyonuna uygun olması gerektiği belirtildi.

Patent potansiyeli olan, İSTE’yi ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik alanlarda temsil edecek projelere öncelik verileceğine de dikkat çeken İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Yanan her ağaçla bizlerinde ciğerleri yanıyor. Orman yangınlarını önlemek bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle İSTE olarak vatanımızın yeşil kalması için her türlü girişimi destekleyeceğiz” dedi.

Başvurular, 31 Ağustos tarihine kadar İSTE-BAP birimine (Dah:1120) formların bir nüsha onaylı çıktısı ve CD ortamında kayıtlı haliyle (word) yapılacak. Gerekli formlar http://www.iste.edu.tr/bap  adresinden indirilebilecek. Detaylı bilgiye https://iste.edu.tr/duyuru-merkezi/2021/08/12/2206 adresinden ulaşılabilecek.

Bir cevap yazın