İklim krizinin tek sebebi; Doğayla savaş!

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, iklim krizinin Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük olmak üzere Batı Karadeniz’de kendini sel felaketi olarak gösterdiğine dikkat çekti.

Dere yataklarına yapılan evler, plansız yapılaşma ve HES politikalarının felakete zemin hazırladığına vurgu yapan Kara, “İklim krizi, bizden hızlı ilerliyor’ diyerek doğa ve insan arasındaki savaşın daha büyük felaketleri doğurabileceği mesajını verdi.

İklim krizinin ciddi bir tehlike olduğunu belirten Nermin Yıldırım Kara, “İklim krizi bizden hızlı ilerliyor, doğayla savaş halindeyiz, eğer kazanırsak her şeyimizi kaybedeceğiz. İklim krizi ile başta karar verici hükümetler olmak üzere hepimiz çevre politikalarının gereğini yerine getirmek zorundayız. İklim krizine karşı hiçbir hazırlığı olmayan, betonlaşma ve yanlış HES politikaları ile felakete zemin hazırlayan politika üreticileri ile güvende olamayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Geçmiş olsun Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük…” dedi.

Bir cevap yazın