Kanadalı arkeolog, Hatay’ı yeniden keşfediyor!

Reyhanlı’daki Tayinat Höyüğü’nde yaptığı kazılarda, aralarında Kral Şuppiluliuam’nın da yer aldığı çok sayıda eseri gün yüzüne çıkaran Toronto Üniversitesi Yakın ve Uzak Doğu Medeniyetleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Timothy Harrison, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Hatay’da 17 yıldan bu yana kazı ekibi başkanlığını yürüten Timothy Harrison, bölgeyle ilgili yapılan çalışmaların yer aldığı ve içinde farklı makalelerin olduğu kitabı Başkan Lütfü Savaş’a hediye ederken, çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Savaş, tarihe ışık tutacak eserleri insanlığa kazandıran Kanadalı arkeoloğun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak kazı bölgesinde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bilimin emrindeyiz. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Lütfü Savaş, Uğur Mumcu battı çıktı alanındaki çalışmalarda bulunan ve 5. yüzyıla ait olduğu bilinen şapeli Antakya-Defne bölgesindeki EXPO alanındaki Arkeopark’ta sergileyeceklerini konuğuyla paylaştı.

EXPO alanını ziyaret ederek şapeli görmek istediğini söyleyen Harrison, EXPO 2021 Hatay’a katkı sunmak adına çalışma yapabileceğini ifade etti.

Bir cevap yazın