Millet Bahçesi ve Devlet Hastanesine plan ayarı!

Dörtyol’a bağlı Numuneevler Mahallesi’nde yapılması planlanan Millet Bahçesi ile yapımı devam eden Devlet Hastanesi ve TOKİ’ye ait bazı konutları kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı.

Konut Alanı, ticaret alanı, ticaret – konut alanı, belediye hizmet alanı, resmi kurum alanı, cami, Millet Bahçesi, park ve yol yapılması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği söz konusu alandaki 9 parseli yeniden şekillendirecek.

Söz konusu plan değişikliğinin detaylarıyla ilgili yapılan açıklamada, “Dörtyol Numune evler 844 ada 1 parsel ve çevresinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan Millet Bahçesi Projesi bulunmaktadır. Millet bahçesinin daha geniş bir alanda kapsamlı bir şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak amacıyla mevcut planda konut fonksiyonunda olan 844 ada 1 parselin Millet Bahçesi Projesi kapsamına alınması, bunun yanında Millet bahçesi ile alana komşu durumda olan ve yapımı tamamlanma aşamasına gelen Devlet Hastanesine hizmet verecek yeni genel otopark alanlarının tanımlanması ile mülkiyeti TOKİ ye ait bazı konut alanlarının TİCK olarak gösterilmesi bu plan değişikliğinin konusunu oluşturmaktadır. Devlet hastanesinin varlığı ile birlikte Millet Bahçesi’nin hayata geçmesi durumunda alanda büyük bir Otopark alanı ihtiyacı oluşacağı açıktır. Bu kapsamda alanın uygun yerlerinde Genel Otopark alanları planlaması zorunlu hale gelmiştir. Yapılan bu kamusal düzenlemeler yanında TOKİ’ye ait araziler üzerinde çok fazla mağduriyetler oluşmaması için bazı imar adalarının konut alanından Ticaret Konut Alanına; Kültürel Tesis alanının Ticaret Konut alanına çevrilmesi ve Ticaret Alanının kısmen büyütülmesi ihtiyacı da oluşmuştur” denildi.

Bir cevap yazın