Nardüzü’nde kimyasal tesise ‘Hayır’ seferberliği

Arsuz’a bağlı Nardüzü Mahallesi’nde vatandaşların çevreye ve sağlığa sahip çıkmak için yapılması planlanan Kimyasal Madde Depolama Tesisi’ne karşı tepkileri giderek artıyor. Uzun süredir ‘Nardüzü’nde kimyasal depolama tesisi istemiyoruz’ adıyla bir kampanya sürdüren vatandaşlara 7’den 77’ye her kesimden destek yağarken, tepkilerin daha fazla kitleye ulaşması amacıyla hazırlanan videolarda minik çocukların ‘Ailelerimizin bizim için kaygılanacağı ve bizim de oyun alanlarımızı kısıtlayacağı bir yaşam istemiyoruz’ çığlığı dikkat çekti.

 Nardüzü Mahallesi sakinleri tesisin yaratabileceği olumsuzluklara şu cümlelerle dikkat çekti; “Biz doğayı korudukça doğada bizi korur. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevreyle olur. Yarının doğası bugünden yaratılır. Çevre sadece çevrecilere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Tabiatın istediğini anlamamazlıktan gelen cezasını görür. Herkes sağlıklı ve dengeli bir doğada yaşam hakkına sahiptir. Sağlıklı bir hayat, sağlıklı bir gelecek için Nardüzü’nde kimyasal madde depolama tesisi istemiyoruz.”

Mahalle sakinleri ayrıca, ÇED süreci başlayan ve pandemi gerekçesiyle halkın katılımı toplantısı ertelenen tesisten tamamen vazgeçilene kadar da mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.

Bir cevap yazın