Ormana düşen her ateş yüreğimize düşüyor

Hatay’dan Muğla’ya kadar daha çok güney sahilini etkisi altına alan orman yangınları 3’üncü günde de devam ederken, Orman Genel Müdürlüğü28-30 Temmuz arasında çıkan 71 orman yangınından 57’sinin kontrol altına alındığını açıkladı. Devam eden 14 orman yangınına durmadan, duraksamadan müdahalenin sürdüğünü belirten Müdürlükten, “Ormana düşen her ateş yüreğimize düşüyor. Mücadelemiz, son ateş söndürülene kadar sürecek” açıklaması yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise son 3 gün içerisinde orman yangını çıkan illeri Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Muğla, Kayseri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve Karaman olarak sıraladı.

Bakan Pakdemirli, sabotaj ihtimalinin de değerlendirildiğini belirterek, “İki gün içinde bu kadar çok yerde yangının bir anda başlaması akıllara sabotaj ihtimalini getirdi. Geçtiğimiz yıllarda PKK’nın ormanları hedef aldığı biliniyor. Güvenlik güçleri ve adli makamlar, bu ihtimal üzerinde durarak soruşturmalarını derinleştiriyor” dedi.

Bir cevap yazın