İskenderun eğitimde güçlü ortaklıklar kurdu!

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortak olduğu ‘Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar” isimli Erasmus+ “Dijital Eğitimi Destekleme Projesi” kapsamında 8/9 Temmuz tarihlerinde Manisa’nın Salihli ilçesinde yapılan başlangıç toplantısına katıldı.

 Romanya’nın Targu Mures kentinde faaliyet gösteren Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde yürütülen toplantıya İtalya, İspanya, Hollanda, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den proje ortağı okullar ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler katıldı.

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar, toplantının oldukça verimli ve başarılı geçtiğini belirterek, “Projemiz öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin dijital yeterliliklerini geliştirmeye yönelik bir proje. Toplantıda, ileride yapılacak aktivitelerin neleri kapsayacağı, hangi tarihlerde yapılacağı gibi konular üzerine çalışmalar yaptık. Aslında bu toplantımız önceki aylarda yapılacaktı ama pandemi dolayısı ile ertelemek zorunda kaldık. Proje ortaklarımız alanında deneyimli kurumlar. Şuana kadar öğrenci, öğretmen ve velilerimizin dijital yeterliliklerini ölçmeye yönelik bir takım çalışmalar yaptık. Eylül ayında, öğrencilerimize grup olarak eğitim vereceğiz ve eğitim alan öğrencilerimizde diğer arkadaşlarına eğitim verecek. Bu şekilde tüm öğrencilerimizin eğitim almalarını sağlamış olacağız. İlk toplantımıza Manisa Salihli 50. Yıl Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Okul müdürü Sayın Fatih Akın ve proje sorumlusu Davut Metin, hem toplantı için hem de kültürel tanıtım için özveri ile çalışmışlar. Ülkemizin tanıtımını da en üst düzeyde yaptılar. Kendilerini teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan Romanya Targu Mureş Okul Müfettişleri Başkanı Sabin Gavril Paşcan ise, ülkeler arası işbirliği ile eğitimde dijitalleşmenin önünün açılmasının daha kolay olduğu ifade ederek “Proje ortağı okullarımızın yaptığı çalışmaları yerinde inceledim. Uzaktan eğitim sürecinde eğitim için büyük çaba sarfeden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’de 2 günlük çalışma yapma fırsatı bulduk. Aynı zamanda proje ortakları ile eğitim üzerinde konuştuk. Umarım ülkeler arası bu işbirliği hep devam eder. Öğrencilerimiz için güzel projeler üretiriz. Projede emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadiriye Yırtıcı da 2014 yılından itibaren Erasmus+ projelerine ağırlık verdiklerini belirterek, proje kapsamında Eylül 2021 ayından itibaren öğrenci ve öğretmen eğitimlerinin başlayacağını ve öğrencilerle birlikte yurtdışı hareketliliklere katılacaklarını belirtti.

Bir cevap yazın