‘Zümrüd-ü Anka Misali’ sergi

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Nardüzü Mahallesi’nde açılan kurslarda öğrencilerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı “Zümrüd-ü Anka Misali” adlı yılsonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Eğitimci öğretmen Azize Alay ve öğrencilerinin sezon boyunca yapmış olduğu ahşap boyama, üç boyutlu tablo, palmiye yapraklarından sepet örücülüğü, rattan işçiliği çalışmaların üç gün boyunca açık kalacağı serginin açılışına Kaymakam Musa Sarı’nın yanısıra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muammer Onay, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurs eğitmenleri ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Musa Sarı, eğitmen Azize Alay ve kursiyerlerini tebrik ederek, ulusal basında da yer alan çalışmalarını takdirle takip ettiğini ve kurs biter bitmez hanımların da talebi üzerine kursların yeniden açılacağını ifade etti.

Sergide emeği geçen herkesi tebrik eden Kaymakam Sarı, kadınlara da meslek edindiren bu kurslardan daha çok faydalanmasını tavsiye etti.

Bir cevap yazın