7’den 77’ye 5 Temmuz coşkusu

İskenderun’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Türk Ordusu’nun 5 Temmuz 1938’de İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 83. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında saat: 19.30’de Atatürk Anıt Alanı’ndan başlayan ve 5 Temmuz Ruhunu İskenderun’a yansıtan kortej geçişinde İskenderun Kaymakam vekili Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Hüseyin Yayman, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, ilçe belediye başkanları, kurum – kuruluş temsilcileri ve İskenderunlular mehteran takımı ve kent orkestrası eşliğinde İskenderunluları selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Hatay Davası’nın zafer ile sonuçlandığı bu özel günün coşkusunu yüreklerde hissettiren kortej geçişinde İskenderunlular, Kurtuluş Bayramı coşkusunu birlik ve beraberlik içerisinde doyasıya yaşadı.

Geçiş güzergahını tamamlayarak Atatürk Anıt Alanı’na dönüş yapılmasının ardından yapılan havai fişek gösterisiyle de 7’den 77’ye korteje katılan İskenderunlular ‘40 asırlık Türk Yurdu düşman elinde esir kalamaz!’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığını ortaya koydu.

Bir cevap yazın