Bilgilendirme toplantısı 27 Temmuz’da!

İskenderun Güzelçay Mahallesi’nde yapılması planlanan Ceynak İskenderun Likit Tank Terminali projesi için ÇED süreci başladı. Petrol ve Petrol Ürünleri, Kimyasal Madde Depolama Tesisi Projeleri alt sektöründe, kimya sektöründe hayata girecek proje ile ilgili 27 Temmuz’da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

52 bin m2 alanda 4 farklı boyutta(8 adedi 21.526 m3 , 4 adedi 6.240 m3 , 6 adedi 3.713 m3 ve 1 adedi de 2.560 m3) 19 adet tank tesis edilecek olup 222 bin m3 depolama kapasitesi olan proje ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’nda projenin temel amacı; tesise getirilecek likitin güvenli bir şekilde dolumu, depolanmasını, boşaltılması ve sonrasında sevkiyatını sağlayabilecek teknolojik donanıma sahip depolama tanklarının işletilmesi olarak belirtildi.

Kuzeyinde Petrol Ofisi İskenderun Terminali, güneyinde ise SASA Polyester Sanayi A.Ş. İskenderun Tank Sahası ve Dolum Terminali bulunan proje alanına en yakın yerleşim yerinin 2 adet konut olduğu belirtilirken, bununla birlikte ÇED alanının kuzeyinde Likit Tank Terminali, güneyinde Lojistik Faaliyetler yapan firmalar bulunuyor. Projenin batı alan sınırında demiryolu hattı geçerken, doğu sınırı ise karayoluna bakıyor.

İskenderun Güzelçay Mahallesi sınırları içerisinde toplamda 52.092 m2 alan büyüklüğüne sahip 2977 ada 1 nolu parsel ile 134 nolu parsel üzerinde Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. tarafından  yapılması planlanan “Ceynak İskenderun Likit Tank Terminali Projesi” ile ilgili Hatay İl Çevre ve Şehircilik  Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirme şöyle, “HATAY ili ISKENDERUN ilçesi sınırları içerisinde CEYNAK LOJİSTİK VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan Ceynak İskenderun Likit Tank Terminali projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27/07/2021 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya HATAY Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve HATAY Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir.”

Bir cevap yazın