Vali Doğan, dualara yürekten eşlik etti

Hatay Valisi Rahmi Doğan,  hoşgörü ve kardeşlik şehrinde yaşayan Hristiyan vatandaşların St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı kutladı. Farklı inanç ve kültürden insanların bir arada yaşadığı Hatay’da dini bayramların da hoşgörü içerisinde kutlandığını söyleyen Vali Doğan, dünya barışı ve insanlığın huzuru için yapılacak dualara yürekten eşlik ettiğini söyledi.

Vali Doğan, mesajında, “Hristiyan dünyası tarafından her yıl 29 Haziran’da kutlanan St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı hoşgörü kenti ilimizde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyada çok az coğrafyada görebileceğimiz “birlikte yaşama kültürü” üç semavi dinin yaşandığı güzel şehrimiz için yüzyıllardan beri süregelen olağan bir durumdur. Dolayısıyla bu semavi dinin temsilcileri tarih boyunca düğünleri de, bayramları da, hüzünleri de birlikte yaşamışlardır.

Dini bayramlar, farklı inanç ve kültürden insanların bir arada yaşadığı ilimizde, karşılıklı hoşgörü çerçevesinde büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Çünkü millet olma bilinci içerisinde tasada ve kederde birlik olduğumuz gibi bayramlarda da paylaştığımız sevinçlerimiz, birlik ve beraberliğimizin ortak paydasıdır. St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı bunun en güzel örneklerinden birini oluşturmaktadır.

Bu düşüncelerle, Hristiyan hemşehrilerimizin St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayram nedeniyle dünya barışı ve insanlığın huzuru için yapılacak dualara yürekten iştirak ediyor, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum” ifadelerine yerverdi.

Bir cevap yazın