‘Amanos Tüneli yılan hikayesine döndü’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında büyükşehir meclisinde alınan kararlarla EXPO dâhil birçok hizmetin önüne geçilmeye çalışıldığını söyledi. Ak Parti Hatay İl Başkanının Hatay’daki hizmetleri durdurmanın peşinde olduğunu savunan Başkan Savaş, meclisteki sağduyulu yaklaşımlarından dolayı da MHP meclis üyeleri ve belediye başkanlarına da ayrıca teşekkür etti.

Hatay’ın kalkınmasını sağlayacak olan EXPO ve HADO’nun yanısıra teleferik projesine de değinen Başkan Savaş, iktidara bu kalkınmaya katkı sunacak olan ve 2014 yılından beri bir türlü temeli atılamayan Hassa Tüneli’ni hatırlattı.

Hatay’ın hizmetini durdurarak ittifak edemezsiniz

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararlarda birçok hizmetin önüne geçildiğini belirten Savaş, “HBB Meclisi’nde yatırım yapacağımızı konuşuyoruz. Asfalt için bile beklediğimizin çok altında destek verdiler. MHP’nin belediye başkanları ve meclis üyeleri destek verdi. Mevcut il başkanları Hatay’daki

hizmetleri durdurmanın peşinde. Hizmetler adına sağduyulu davranan MHP’ye teşekkür ederim. Biz hizmette ittifak edeceğiz. Hatay’ın hizmetini durdurarak ittifak edemezsiniz” dedi.

“EXPO’yu engellemeye çalışıyorlar”

Başkan Savaş, EXPO’nun engellenmeye çalışıldığını belirterek, “Bütün partileri EXPO alanına davet ettik. EXPO ile olan borçlanmamamız için bakanlıklara baskı yaptılar. Aynı kişiler ‘EXPO’ya para vermeyin, Lütfü Savaş yapmasın’ dedi. Bu Hatay halkının yatırımı. EXPO’yu bitirmemizi engellemeye çalışıyorlar. Burada ticaret ile uğraşan vatandaşlarımız, turizmciler, çiftçiler kısacası herkes kazanacak” dedi.

Valimizin desteğiyle yaptık!

Tarihi Batıayaz Köprüsü için 1,5 yılda Anıtlar Kurulu’ndan izin alamadıklarını belirten Başkan Savaş, “Batıayaz Köprüsü Karayollarına ait bir köprü. Tarihi köprü olduğu için proje gerekiyor. Anıtlar Kurulu’ndan ve Karayolları’ndan izin verilmesi gerekiyor. Projeyi yaptık Anıtlar Kurulu’na vereceğiz ama kabul etmiyorlar. Biz bir buçuk yıl izin alamadık. Sayın Valimize konuyu arz ettim ve desteği ile izin aldık ve yaptık. İki yıl boyunca oradaki insanlarımız mağdur oldu” dedi.

12 buçuk milyar vergi, 408 milyonluk yatırım!

Hatay ekonomisinin, Suriye’deki sorundan olumsuz etkilendiğini bir kez daha vurgulayan Başkan Savaş, “Sadece son iki yılda vatandaşlarımızın geliri 6 bin 600 dolardan 5 bin 600 dolara düşmüş. 5. Teşvik Bölgesinde olmayı hak ediyoruz. Son 9 yılda çiftçi sayımız yüzde 69 azalmış. Bu azalmanın nedeni Suriyeli ucuz iş gücü. Bütün bunlar Hatay, Gaziantep ve Kilisli esnafın gelir düzeyini azaltıyor. Pandemi ile birlikte hayat daha da zorlaştı. Biz seçime girdiğimizde vergide 7-8’inci sıradayken aldığımız hizmette şehir bazında 56. sıradaydık. 2014 yılında Amanos Tüneli’ne kazma vurulacaktı. 2021 yılına geldik ve bir çivi bile çakılmadı. Karaçay sulama alanına 2008’de başlayıp 2013’te bitireceklerdi. Arsuz’da bile baraj konusu vardı ancak fizibilite raporu bile yok. 12 buçuk milyar vergi alıyorsunuz ama 408 milyonluk yatırım diyorsunuz” dedi.

HADO da uluslararası izinler kaldı

Hatay Deniz Otobüsü projesinin(HADO) bittiğini açıklayan Savaş, uluslararası izinlere başvurulduğunu belirterek izinler alındıktan sonra seferlere başlayacaklarını belirtti. Teleferik projesinin Meclis’e taşınacağını ifade eden Savaş, Meclis’te verilecek karar sonrası EXPO 2021 öncesinde çalışmaları bitirmek istediklerini açıkladı.

Bir cevap yazın