Milletvekilinden ‘Özel’ soru

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş’ın Antakya Atatürk Stadı ve İskenderun 5 Temmuz Stadı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmemesi çağrısına, İskenderun’un yeni stadının projesiyle yanıt verdi.

Şehirlerin, hafızalarda derin izler bırakan binalarla anıldıklarını, ancak gelişim, çevre, kullanım ömrü, trafik ve güvenlik gibi kriterlerin bazı tesislerin yerine yenilerini yapma ihtiyacını doğuracağını söyleyen Milletvekili Özel, Antakya Atatürk Stadı’nın yerine Hatayspor’a yakışır uluslararası standartlarda bir stadyum yapıldığını, İskenderun 5 Temmuz Stadı’nın yerine de şehrin ve takımın renklerini yaşatacak uluslararası standartlarda yeni bir stadyum inşaa edileceğini ifade etti.

İskenderun yeni stat alanı

Milletvekili Özel, ‘Bir dakikanız var mı?’ çağrısıyla yaptığı açıklamada, “Antakya Atatürk ve İskenderun 5 Temmuz Stadyumları güzel şehrimize on yıllarca hizmet ettiler. Spor ve şehir belleğimizde nice güzel anılara ev sahipliği yaptılar. Ancak şehirlerin zamanla yeni ihtiyaçları doğurduğu her yapının da ömrü olduğu bir gerçek. Antakya Atatürk Stadyumu herşeyden önce, başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan Hatayspor’un doğduğu ve büyüdüğü yuvasıdır. Ancak şehir içinde artık ihtiyaca cevap veremeyecek olması dolayısıyla yeni bir stadyum yapılması zarureti doğmuştur. Hataysporumuza yakışır uluslararası standartlarda bir stadyum şehrimize kazandırılmış ve Hatayspor’un kullanımına verilmiştir. Şehir merkezinde kalan Antakya Atatürk Stadı yerine ise; Vali Ürgen Parkını da içine alacak şekilde 70 dönümün üzerinde büyüklükte bir “Millet Bahçesi” projesi tamamlanmıştır. Bu projenin yapımına önümüzdeki günlerde ihale edilmesini müteakip hızla başlanacaktır. İskenderun 5 Temmuz Stadı ise; İskenderunsporumuzun taraftarlarıyla birlikte nice coşkulu maçlarına tanıklık eden efsanevi yuvasıdır. Bu stadımızın yerine de birkaç yüz metre mesafedeki yere yeni stadımızı inşa edeceğiz.  İskenderunsporumuz ve değerli taraftarları hemşerilerimiz, artık takımlarının coşkusuna eski stadyuma yürüme mesafesindeki yeni stadyumda ortak olacaklar. Şehrimizin ve takımımızın renklerini uluslararası standartlarda inşa edeceğimiz yeni stadyumumuzda yaşatacağız artık. Sonuç olarak; Hatay Stadyumunu Gençlik ve Spor Bakanlığımız yaptı. Mevcut stadın yerine millet bahçesini TOKİ yapıyor. İskenderun’un yeni stadyumunu İskenderun Belediyemiz yapıyor. Mevcut stadın yerine millet bahçesini TOKİ yapacak. Hatay’a şu ana kadar tek bir büyük park kazandıramamış Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı buğulu sesiyle bir tweet seslendirerek eski stadyumların yerine millet bahçesi yapılmasına karşı çıkıp eski haliyle kalsınlar demiş. Yıllık 2,5 milyar TL bütçesiyle sadece tweet atıyor!” dedi.

Bir cevap yazın