Hatay’da Dağ ceylanlarını yaşatma ‘Savaş’ı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 10 Aralık’ta Hatay’da gerçekleşecek Expo 2021 organizasyonun maskotu olarak seçilen Gazella Gazella türü dağ ceylanlarının yaşam alanlarının daraltılmasına tepki gösterdi.

Türkiye’de sadece Hatay’da yaşayan ve nesli koruma altındaki dağ ceylanlarının yaşadığı alandan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ndan çıkarılan 8 kilometrelik kısmın taş ocaklarına bırakıldığını anımsatan Başkan Savaş, dağ ceylanlarını korumak ve karardan geri dönülmesini sağlamak amacıyla HBB olarak kampanya düzenleyeceklerini ifade etti.

Dağ ceylanlarının yaşam alanına dokunulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “EXPO’nun logosunu ‘Barış Çiçeği’ yaptık. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmışız ve Barış Çiçeği’nin 13 yaprağı var. Hatay’ın simgelerinden olan Gazella gazellalarımızdan esinlenerek tasarlanan maskotlarımız oldu. Gazella gazellalarımız yaklaşık 70 civarında iken şuanda 1170 civarında sayıya ulaşmışlar. Orada taş ocakları izni verilmiş. Bu hayvanları rahatsız etmesinler. Bu nadide çiçek gibi hayvanlar başka ilde yok. Onları lütfen koruyalım ve yaşatalım. Biz bu konu ile ilgili yakında kampanya başlatacağız. Kampanyamıza lütfen herkes destek versin” dedi.

Bir cevap yazın