EXPO alanı, Vali Doğan markajında

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 10 Aralık’ta ilimizde gerçekleştirilecek olan dünyanın sayılı organizasyonlarından EXPO 2021 hazırlıklarının devam ettiği Antakya Kisecik EXPO alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Hatay Büyükşehir Belediyesi Lütfü Savaş ve ilgili kurum müdürleri eşlik ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vali Doğan, Hatay çevresinde sürdürülebilir tarımsal kalkınmaya, şehrin yeşillenmesine ve yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak olan Expo 2021’in 10 Aralık 2021-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla Antakya ve İskenderun’da hazırlanan iki farklı alanda misafirlerini ağırlayacağını belirterek, hazırlıklar kapsamında Antakya Kisecik EXPO fuar alanındaki inşaat sahasını gezdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Lütfü Savaş da EXPO Hatay alanlarının yaşam, ticaret, gastronomi ve kültür merkezi alanı olacağını belirterek, “İki alanımızın biri ulusal diğeri uluslararası düzeyde olacak. Şehrimizde büyük organizasyon yapabileceğimiz bir alan yoktu. Ancak EXPO alanları bu ihtiyacımıza cevap verecek. Bir alanda Hatay ve ülkemizin mutfağını tanıtırken diğer alanda uluslararası mutfakların lezzetleri yer alacak” diyerek organizasyona hazır olduklarını belirtti.

Ağustos ayı itibari ile çeşitli festivaller yapacaklarını da ifade eden Savaş, “Organizasyonda kendimizi test etmek için yaz aylarında festivallere başlayacağız. 45 ülkenin mutfağı yer alacak. Gelen misafirlerimiz dolu dolu bir organizasyonla karşılaşacak” dedi.

EXPO’ya davet etmek için yaklaşık 65 ülkenin büyükelçisi ile görüştüğünü de söyleyen Savaş, Afrika’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkenin organizasyonda kültürleri ile yer alacağını söyledi.

Bir cevap yazın