Helenistik dönem eserine sihirli dokunuş!

Hatay Valiliği ve Altınözü Kaymakamlığı’nın destekleriyle ilçede binlerce yıl öncesine giden çok sayıda yapının turizme kazandırıldığı Altınözü’nde tarihi bir eser daha gün yüzüne çıkarılıyor.

Altınözü Roma Nekropolü Projesi’nin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından, Altınözü Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ile Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Hocası Dr. Ayşe Henry arasında Helenistik dönem eserlerinden “Altınözü Kozkalesi Mimari Belgeleme ve Yüzey Araştırması Projesi protokolü imzalandı.

Protokol ile nekropol alanında olduğu gibi ilçenin önemli figürlerinden biri olan tarihi Kozkalesi kültürel miras olarak anılacak ve turizm destinasyonu oluşturularak alan turistlerin rotalarına eklenecek. İlçeye katma değer kazandırmak amacıyla ilçenin tarihi değerlerini koruma altına alan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, da protokolün ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, tüm vatandaşları ilçedeki tarihi güzellikleri görmeye davet etti.

Bir cevap yazın