Hatay’da ‘Deneyap Teknoloji Atölyesi’ kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilköğretim öğrencilerinin 3 yıl boyunca ücretsiz olarak teknoloji eğitimlerini alabileceği 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin Hatay dahil 27 ilde kurulacağını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Türkiye kalkınma hamlesi kapsamında daha önce 30 ilde kurulan atölyelerle öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmaları, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlere, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay ücretsiz eğitimler verilmesi amaçlanıyor.

Hedeflerinin 81 ilin tamamında 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurmak olduğunu söyleyen Bakan Varank, “4. sınıftan 9. sınıfa kadar olan öğrencilerimize 3 yıl boyunca ücretsiz teknoloji eğitimleri verdiğimiz bu atölyeleri şimdiye kadar 30 ilimizde hizmete aldık. Şimdi ise 27 ilimizde 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kuruyoruz. Ekim ayında başlayacak eğitimlere katılacak öğrencilerimiz, yazılı ve uygulamalı iki aşamalı bir sınavla belirlenecek. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları bugün başlıyor. Başvurular 4 Temmuz’a kadar devam edecek. Ben tüm gençlerimize ve ailelerine bu fırsatı değerlendirmeleri, başvurularını son güne bırakmadan yapmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın