Hırsızlar yakayı ele verdi; 12 gözaltı

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, 3 ayrı mahallede gerçekleşen hırsızlık olayını aydınlatırken, aralarında hırsızlık suçundan 11 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi dahil, 12 kişiyi gözaltına aldı. Belirli aralıklarla Denizciler, Meydan ve Pınarbaşı mahallelerinde meydana gelen ve elektrik kabloları ve pencere korkuluklarının da çalındığı hırsızlık olayları ile ilgili çalışma başlatan ekipler, teknik ve fiziki takip sonucu harekete geçti.

29.05.2021 günü Denizciler Mahallesinde, 03.06.2021 günü Meydan Mahallesinde bir ikamette meydana gelen hırsızlık olayı ve 05.06.2021 günü Pınarbaşı Mahallesi’nde 20 bin TL değerinde elektrik kablolarının ve pencere korkuluklarının çalınması sonucu gerçekleşen Kurumdan Hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen  E.T., S.Ç., E.Ç., Y.G., M.S., A.A., S.D., A.M., M.P., A.P., U.K., Y. S. isimli şahıslar yakalanarak, gözaltına alındı.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda,  Magnum ibareli tüfek ve 7 adet kartuş, Yaklaşık 50 gr metamfetamin, A3 gr UC, 2 gr metamfetamin, 2 adet Uyuşturucu içme aparatı(payp), Plazma Televizyon, Çamaşır makinesi, Bulaşık makinesi, Elektrikli süpürge, Halı yıkama makinesi, TV ünitesi, Elbise dolabı, L Koltuk Takımı  ele geçirildi.

Ayrıca yakalanan Y. S. isimli şahsın birçok hırsızlık suçundan 11 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezasından arandığı tespit edilirken, şahıslar adli mercilere sevk edildi.

Bir cevap yazın