Pet Gaz Dörtyol’da büyüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pet Gaz Anonim Şirketi’nin Dörtyol’da bulunan LPG depolama tesisinin kapasite artışı ve Tüp Dolum Tesisi projesi ile ilgili ÇED başvurusunu değerlendirdi.

Dörtyol Yeşilköy Mahallesi’nde toplam 130 bin metrekarelik alan üzerinde yürüttüğü LPG Depolama ve Tüp Dolumu faaliyetinde kapasite arttıracak olan Pet Gaz’ın, ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nca olumlu bulundu.

Kararın, komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri de dikkate alınarak verildiğini belirten Bakanlığın, 25 Mayıs 2021 tarihli olumlu ÇED raporu hakkındaki açıklaması şöyle, “HATAY ili DÖRTYOL, ilcesi Yeşilköy Mahallesi (128 Ada 2,3 ve 4 Nolu Parseller, O36-A3 Pafta, 129418,302 m2 Yüzölçümü) mevkiindeki Pet Gaz Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan LPG Depolama Tesisi Kapasite Artışı ve Tüp Dolum Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verilmiş olup; HATAY Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Bir cevap yazın