Başkan Savaş’tan Samandağ’a cansuyu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçtiğimiz yıl yangında zarar gören Samandağ’a bağlı Seldiren Mahallesi Hezendüzü mevkiindeki ormanlık alanda gerçekleştirdiği fidan dikiminin ardından, Vakıflı Mahallesi ile Kapısuyu Mahallesi yolunda gerçekleştirilecek olan beton asfalt çalışmaları öncesi incelemelerde bulundu.

Antakya Orman İşletme Müdürlüğünün katkısı ile gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, HBB İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, muhtarlar, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikimi etkinliğinde düşüncelerini paylaşan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Geçen sene bu bölgede çok büyük bir yangın felaketi yaşadık ve çevrede ciddi anlamda tahribata yol açtı. Bu yangın felaketinin yaralarını sarma adına bütün kurumların burada bir sorumluluk alması ve elini taşın altına koyması lazım. Çünkü tahrip olan bölge çok geniş bir alanı kapsıyor” derken, müdahale edilmediği takdirde bölgenin uzun yıllar yeşilden mahrum kalacağına dikkat çekti.

“Ormanlarımızı tekrar ayağa kaldıracağız”

2020 yılı içerisinde dikkatsizlik, kasti ve küresel ısınma sebebi ile Samandağ’dan başlayarak Dörtyol’a kadar uzanan ormanlarımızda yangın silsilesi yaşandığını belirten Başkan Lütfü Savaş, “Bunun sonucunda 6 bin hektar ormanımız maalesef yanıp kül oldu. Yarayı sarmak adına toplum bilinci oluşturmak ve toplumu bütünü ile ormanlarımızı tekrardan ayağa kaldırmak adına buradayız. Biz bir fidan dikeceğiz ama o fidanlar ile yaralarımızı hep birlikte sarmış olacağız. Bugüne emek veren kurum ile kuruluşları ve arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ormanlarımız ve insanlarımız adına teşekkür ediyorum. İnşallah yeşertmeye çalıştığımız ormanları hızlı bir şekilde yeşertir ve eski günlerine kavuştururuz” dedi.

Anlamlı etkinliğin sonunda fidanları toprakla buluşturan Lütfü Savaş ve vatandaşlar, fidanların sağlıklı gelişimi için can suyunu da verdi.

 “HBB varsa hizmette sınır yok”

Daha sonra Vakıflı Mahallesi ile Kapısuyu Mahallesi arasında bulunan ve Mağaracık’a kadar giden yol çalışmalarını inceleyen Başkan Savaş, “2 yıldır bu yolun yapımını bekliyoruz. Bu yol sit alanı içinde olduğu için Anıtlar Kurulu’na tabi olduğu için bekledik. Anıtlar Kurulu’ndan izni yeni aldık. Aldıktan sonra bu yolun yapımına başladık. Buradaki mağduriyetten dolayı ve elimizde olmayan sebeplerden dolayı Vakıflı, Kapısuyu ve Mağaracık halkından özür dileriz. İnşallah başlangıçta buradayız, hayırlı olsun demeye geliriz. Bütün hemşehrilerimize hayırlı olsun. Durmadan, yorulmadan hizmetlere devam ediyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi varsa hizmette sınır yok” diye konuştu.

Bir cevap yazın