Arsuz da var!!

Ülke genelinde yüzlerce yabani hayvanın ‘av turizmi’ adı altında vurulmasına izin veren Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı kapsamında belirlenen 2021-2022 av bölgeleri arasında İskenderun – Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası(YHGS) da yeraldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü’nce yayınlanan avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekillerini belirleyen ve 1 Haziran’da yapılması planlanan 2021- 2022 Av Yılı Av Turizmi İhalesi ile av izni verilecek olan yaban keçisi (teke) ve hatalı boynuzlu/çelek yaban keçisi kotaları kapsamında İskenderun -Arsuz YHGS’de 2 Yaban Keçisi (teke) avına izin verildi.

5 ili kapsayan ihale ile Arsuz’da 2 yaban keçisi(teke) kotası 2 olarak belirtilirken, avlanma ücreti 6.600,00 lira muhammen bedel ise 13 bin 200 lira olarak açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Binası 4. Kat toplantı odasında 1 Haziran’da gerçekleşecek olan ihalenin saati 08.30 olarak açıklandı. İhale kapsamında Türkiye genelinde 5 ilde 57 yaban keçisi(teke) ve Hatalı boynuzlu/Çelek Yaban Keçisi) için av izni çıktı

Bir cevap yazın