Karanlıkların üzerine ‘Güneş’ gibi doğdu!

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Müge Anlı’nın sunduğu ‘Tatlı sert’ programında gündeme gelen faili meçhul Nalan Şimşek cinayetini, program kayıtlarını deşifre ederek aydınlığa kavuşturdu.

Yayınlanan programları değerlendirerek, iddiaları, röportajları ve tanık ifadelerini tek tek değerlendiren Müdür Güneş ve şahsındaki Asayiş Büro Amirliği görevlilerinin hazırladığı dosyanın İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmasıyla değişen davanın seyri sonucu, ‘Herkesi karım öldü’ diye kandıran koca Mustafa Şimşek, 4 yıl sonra olayın şüphelisi olarak tutuklandı.  

ATV ekranlarından Müdür Nevzat Güneş ve ekibine teşekkür eden Müge Anlı, ayrıca çalışmalarına sunduğu katkılardan dolayı konuklar aracılığıyla da İskenderun Polisi’ne alkış yolladı. ‘Olur böyle vakalar Türk Polisi yakalar” diyerek, İskenderun Emniyeti’nden övgüyle bahseden Anlı, emniyetin titiz çalışmasının da herkese örnek olması gerektiğine dikkat çekti.

İskenderun’da 4 Nisan 2017 tarihinde kaybolan 37 yaşındaki Nilgün Şimşek’in ailesinin kızlarının başına ne geldiği sorusuna yanıt aramak için 30 Ekim 2019 yılında kendilerine başvurması sonucu günlerce işlenen konunun program kayıtlarının İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce deşifre edilip, tape haline getirildiğini belirten Müge Anlı, “En ince ayrıntısına kadar günlerce araştırılan şüpheli dosyanın yayınlandığı tüm programlarımızdaki iddiaları, röportajları ve tanık ifadelerini tek tek değerlendiren İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, programın tamamını deşifre ederek, açıklama yapan tanıkları ifadeye çağırdılar ve çok kapsamlı bir dosya hazırlayarak İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundular. Yılmadan usanmadan yapılan bu çalışmaların ve emeklerin sonunda dün bir karar çıktı ve herkese ‘Karım öldü’ diyen koca İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası tutuklanarak, İskenderun T tipi cezaevine gönderildi. Alkışlarınız, Hatay İskenderun İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Nevzat Güneş nezdinde, asayiş büro amirliğine gitsin. Tüm emeklerinize teşekkürler. Herkese ders olmalı bu konu. Dediğim gibi en büyük teşekkürüm İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve değerli ekibine. Öyle bir dosya hazırlamışlar ki… ‘Olur böyle vakalar Türk Polisi yakalar” dedi.

Bir cevap yazın