Başkan Savaş’tan Billong ve şike açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Beşiktaş’a 7-0 yenildikleri maçta eleştirilerin odağı olan Jean-Claude Billong ve maç satma iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Katıldığı bir radyo programında konuşan Başkan Savaş, takımda yeni bir yapılanmanın söz konusu olduğunu, transfer görüşmelerinin sürdüğünü belirtirken, biri Türk, biri yabancı iki yeni futbolcuyla da imza aşamasına geldiklerini ifade etti.

‘Billong’u hatasından dolayı gönderdik’

Billong’un Beşiktaş maçından bir gün önce bacağına yaptırdığı dövmeden dolayı olumsuz etkilendiğini söyleyen Savaş, “Billong’u gönderdik. Maça gidiyor, bir gün önce bacağına dövme yaptırıyor. Bir gün önce dövme yaptıran futbolcu 15 dakikada bir krem sürüyor soğutmak için. Dövme yaptıran futbolcunun bacağı bir hafta ağrıyor. Bacağı ağrıdığı için her topa sırtını döndü. Pozisyon yedik, goller yedik. Ben böyle bir futbolcunun takımda kalmasını istemem. Hem sportif direktörümüze hem teknik direktörümüze hem de yönetime ‘Bu adamı gönderelim arkadaşlar’ dedim. Biz bunu gönderdik. Ama bunun dışında ekstra bir şey bilmiyoruz. Ben istihbaratçı değilim. Bu arkadaşın telefon konuşmaları, iddiası olan varsa savcılığa başvurusunu yapar. Hayatı, konuşmaları incelenir. Biz de bu konuşmanın açıklığa kavuşturulmasını isteriz. Ben işin satış boyutu olduğunu düşünenlerden değilim. O zaman biz başvuru yapardık. Profesyonellik gereğini yaptırmayıp, 1 gün önce dövme yaptırıp ağrıyla maça çıkarsan bu profesyonellik değildir derim ve seni gönderirim, bu kadar. Hiç kimse takımın üstünde değildir” şeklinde konuştu.

“İhanet etmek isteyen kimse takımda barınamaz”

Hatayspor’u bütün Türkiye’nin tanıdığını söyleyen Başkan Savaş, “Galatasaray’ı 3-0 yenen de, Trabzon’a burada kök söktürüp, 17 şut çekip, tek şutları gol olunca 1-0 yenilen de bu takım, 9 kişi kalıp Fenerbahçe ile berabere kalan da bu takım, burada en az 6-2 bitecek Fenerbahçe performansını gösteren de bu takım. Futbolun içinde her şey var. Beşiktaş İngiltere’de Liverpool’dan 8 yedi, büyük takımlar da fazla gol yiyebiliyor. Alanya’dan 6 yediğimizde kimse bir şey yapmadı, sonra biz attık, o zaman da bir şey yoktu. Bazen bazı takımların kötü günü oluyor. Bu işe böyle bakmak lazım. Atakaş Hatayspor’da beynini başkalarına kiralayan, başkalarının cebinden haksız para almak isteyen, takıma bir gram dahi ihanet etmek isteyen kimse barınamaz, kardeşim olsa bile barınamaz. Beşiktaş’a 7-0 mağlup olduk, 10-0 da olabilir, 5-5 de bitebilir, çıkarken sportmenlik neyi gerektiriyorsa, sporun ruhuna uygun bir şekilde yöneticileri tebrik ettik, çıktık. 40 tane maç oynanıyor, hepsi birbirini etkiliyor, biz maçımızı oynarız, yener veya yeniliriz. Kimsenin sattınız deme hakkı yoktur, bizi Türkiye tanıyor, biz bugüne kadar kimseye ruhumuzu teslim etmedik, satılmadık. Biz Süper Lig’de sportmenlik çerçevesinde, Hatay’ı onurlu bir şekilde temsil etmeye geldik. Satılacak bir takım da kurmayız. Hatayspor birilerinin masasında meze edilecek bir takım değildir. Biz, bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz, bize de saygı duyulmasını istiyoruz. ‘Maç sattı’ ithamında bulunmak ayıp bir şey” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın