Hüseyin Yayman, Amik Ovası’ndan ‘sarı altın’ topladı!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hataylı çiftçilere bu kez buğday tarlasından seslendi. Amik Ovası’nda buğdayın hasada hazır olduğunu dile getiren Yayman, çiftçilere iyi verim ve bereketli bir sezon diledi. Amik Ovası’nın dünyanın en güzel ovalarından biri olduğunu ve buranın çocuğu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Yayman, her bir dönüm buğday tarlasından bu yıl 700 – 800 kg. verim beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TMO buğday alımı ve hububat fiyatlarını açıklamadan önce ovaya yaptığı ziyarette, bu yıl iyi fiyat beklentisi taşıdığını anlatan Yayman, fiyatların açıklanmasının ardından da çiftçiler adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Çiftçiye bereketli bir yıl dileyen Yayman, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını da bin 750 liraya yükseltildiğini, hububat fiyatlarını da ekmeklik buğdayın 2,250 lira, arpanın 1.750 lira, kırmızı mercimeğin 5.000 lira, yeşil mercimeğin 4.150 lira, nohutun 4.050 lira olarak açıkladı. Kuraklık nedeniyle Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçlarını erteliyoruz. Çiftçilerimiz adına sonsuz teşekkür ederiz. Üreten, çalışan, katma değer üreten,  alın teri dökerek emek ortaya koyan tüm çiftçilerimize selam ve saygılarımı gönderiyorum. Her zaman çiftçilerimizin yayındayız” dedi.

Bir cevap yazın