6. Teknoversite Günleri başladı

Kurulduğu 2015 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve tescili İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) ait olan Teknoversite Günleri’nin altıncısı Rektör Prof. Dr. Tolga Depci’nin konuşmasıyla başladı.

Pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğin startını veren Rektör Depci, katılımcı ve öğrencileri selamlayarak, öğrencilerini özlediklerini belirtti ve İSTE’yi yenliklerle onlar için hazırladıklarını ifade etti.

Göreve başladığı günden bu yana yapılan icraatlar ve iyileştirmelere ilişkin bilgiler veren Rektör Depci: “Katma değeri yüksek; kurumsallaşmaya odaklanmış; ortak akla ve istişareye dayanan; görev, yetki ve sorumlulukları paylaştırıcı; İSTE’lilik bilincini ve aidiyetini arttırıcı; erişilebilir; şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini” belirtti.

Yapılan çalışmalar kapsamında bir yandan kurumsallığı arttırıcı yönetmelik ve yönergeler uygulamaya koyulurken, diğer yandan fiziksel düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İSTE, öğrencilerine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda yerleşkemiz öğrencilerimiz için hazırdır. Bu yıl ilginizi çekeceğini düşündüğümüz konularda birbirinden değerli bilim insanları ile sizleri bir araya getirecek etkinliklerimi çevrimiçi gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerde görev alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda yüz yüze etkinliklerde bir araya gelebiliriz” dedi.

 Açılışta ayrıca İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı mini bir konser verdi. Konserde Öğr. Gör. Emre Uyunmaz Klasik Gitar Dinletisi sunarken Doç. Servet Yaşar Türk Halk Müziği’nden eserler seslendirdi. Program kapsamında konferanslar İSTE AR-GE TV Youtube kanalından ve Zoom üzerinden canlı yayınlanmaya devam edecek.

Bir cevap yazın