Türkiye’de ilk kez Hatay’da görüntülendi

Daha çok Afrika’nın tropikal batı kıyıları ve Kızıldeniz’de görülen ‘Kıyı Balıkçılı’ adlı kuş türü Türkiye’de ilk defa Hatay’da ava kapatılan Amik Barajı Kuş Cenneti’nde görüldü.

‘Kıyı Balıkçılı’nı Hatay’da fotoğraflayan Türkiye’nin kuş dedektifi Emin Yoğurtcuoğlu, bu yıl bulduğu 3’ncü yeni kuş türü olduğunu belirterek, inanılmaz derecede heyecanlı olduğunu ifade etti.

‘Kıyı Balıkçılı’nın beyaz ve füme renkte olduğunu, iki türün de Hatay’da görüldüğünü belirten Yoğurtcuoğlu “Türkiye’ye bayram hediyesi. Türkiye için yeni bir kuş türü daha buldum. Hatay’da ava kapattırdığımız Amik Barajı Kuş Cennetinde, Kızıldeniz’in etrafında bolca görülen ‘Kıyı Balıkçılı’ Türkiye’de ilk defa tarafımdan kaydedilip, fotoğraflanmış oldu.  Hepimize bayram hediyesi olsun. Türkiye’nin 500. kuş türüne son 10 tür kaldı” dedi.

Füme renkli Kıyı Balıkçılı’nı fotoğraflarken annesinin bayram tebriği telefonunu kapatmak zorunda kaldığını da belirten Yoğurtcuoğlu, annesinin en güzel anına şahitlik ettiğini de dile getirdi.

Bir cevap yazın