Kırıkhan’da Hüseyin Yayman imzası var!

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yoğun takibi ve çalışkanlığıyla Kırıkhan’ın eğitim alanındaki sorunları adım adım çözülüyor. Salgın nedeniyle okullarda eğitime ara verilmesi nediyle yeni okul inşaatı ve güçlendirme çalışmaları hız kazanırken, Kırıkhan’da son iki yıl içerisinde 13 okulun inşaatı tamamlandı.

Hatay Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan 2018 yılından bu yana Kırıkhan’da 13 okul binasının yeniden inşaa edildiğini belirterek, toplam 221 dersliğin öğrencilere hizmet verir duruma getirildiğini ifade etti.

Kırıkhan’daki eğitim yatırımları kapsamında 300 kişilik  öğrenci yurdunun da tamamlanarak hizmete açıldığını, bu yıl içerisinde 4 okulun  güçlendirme, 7 Okulun ise yeni bina inşaatına ait ihalelerin yapılacağını belirterek, geleceğin aydınlık ve kalkınmış Türkiye’sini kurmanın yolunun eğitimden geçtiğinin altını çizdi.

Yatırımlar hız kesmiyor..

Kırıkhan’daki  eğitim konusunda yaşanan  sıkıntıları yakından takip ederek, gerek Bakanlık gerekse İl MEB Müdürlüğü nezdinde çözüme kavuşturulmasını sağlayan  Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, okulların yanısıra Rehberlik Araştırma Merkezi, Bilim Sanat Merkezi ve  3. Kademe  Özel Eğitim ve Uygulama Merkezleri’nin de açılmasına vesile oldu.

Güçlü eğitim, güçlü Kırıkhan

Geçtiğimiz  ay içerisinde Kırıkhan’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı  Mahmut  Özer’in  3 okulun  Kırıkhan’da açılacağına ilişkin müjdesinin ardından Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı girişimle bu üç okula ek olarak 3 okul binasına ait inşaatın da bakanlık yatırım programına alınmasını sağladı.

Bir anlamda Kırıkhan’ın dört elden salgın sonrası döneme hazırlandığını ifade eden TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “Hatay’ımızdaki ve Kırıkhan’daki eğitim seviyesini en üst düzeye çıkartmaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı güçlü, bilgili, eğitimli bireyler olarak topluma  kazandırmanın temelini atıyoruz.  Okullarımızın fiziki  eksikliklerinin dışında tüm eksikliklerini gidererek  pandemi sonrasına hazırlıyoruz. Çocuklarımızın eğitimli, kültürlü, vatanperver ve başarılı bireyler olmasının önündeki tüm engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili ve güçlü olursa geleceğin Türkiye’si de o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır.Bu yatırımların şehrimize gelmesi için yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız  Ziya Selçuk’a, Sayın Valimize, Milli Eğitim Bakan yardımcılarımıza ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın