Türkiye’nin 10 doğalgaz vanasından biri Hatay’da!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay dâhil doğal gaz üretimi gerçekleştirilen 10 il ile birlikte petrol üretimi gerçekleştirilen illerle beraber Türkiye’nin petrol ve doğal gaz üretiminin arttığını belirtti.

Twetterden yaptığı açıklamada 2021’in ilk çeyreğinde petrol ve doğal gaz üretimin 6 milyon 325 bin varil olduğunu bildiren Dönmez “2020 ilk çeyreğe göre 300 bin varil daha fazla petrol ve doğal gaz ürettik. Kaynaklarımız yüksek teknolojiyle milletimize sunacağız” dedi.

Dönmez’in paylaştığı haritaya göre, geçen yılın ilk çeyreğinde toplam petrol ve doğal gaz üretimi 6 milyon 19 bin varile ulaştı. Yurt içinde doğal gaz üretimi gerçekleştirilen iller İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Düzce, Konya, Hatay, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman olarak sıralandı. Bu dönemde petrol üretimi gerçekleştirilen iller ise Kırklareli, Adana, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt olarak kayıtlara geçti.Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır ise  hem poetrol, hem doğalgaz üreten iller olarak belirtildi.

İnfografikte, petrol ve doğal gaz sektöründe 10 bin kişinin istihdam edildiği bilgisi de paylaşıldı.

Bir cevap yazın