Trafikte fark yaratmak ‘İSTE’dik!

1- 7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ndeki trafik ve ilk yardım ile ilgili yapılan düzenlemeler ve alınan önlemler yeniden değerlendirildi.

Trafikteki can kayıplarının ve yaralanmaların asgari düzeye indirilmesini sağlamak ve kamuoyunda trafik güvenliğine yönelik bilincin artırılması amacıyla her yıl 1- 7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik ve İlk Yardım Haftası’nda İlk Yardım müdahalesini hızlı ve etkin hale getirmek amacıyla İSTE Merkez yerleşkesi içine bir sağlık ve tam teşekküllü 112 birimi oluşturuldu.

Bu sağlık biriminde kullanılmak üzere; İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından yeni ve tam donanımlı bir ambulans aracı verildi. İSTE’deki yerleşke içerisinde yaya ve araç trafiğinin düzenli bir biçimde akmasını sağlamak ve trafik kazalarını önlemek amacıyla İSTE Senato Kararı ile Trafik Yönergesi hazırlandı ve tüm birimlerle paylaşıldı. Yönerge ile yerleşke içerisinde uyulacak trafik kuralları ve yaptırımları belirlendi. Ayrıca, bu süreçte yüz yüze eğitim başlaması umuduyla öğrencilerimizi ağırlamadan önce her türlü tedbir alındı ve çalışmalar yapıldı. Tüm yolların asfalt çalışmaları tamamlanarak, otoparklar ve yol çizgileri, işaret tabelaları vs. ile yerleşkede yayaların daha rahat hareket edebilir hale gelmesi için çalışmalar tamamlandı.

Bir cevap yazın