Önümüzdeki 3 güne dikkat!

Koronavirüs pandemisi sürecinde tam kapanmaya giren Türkiye, bir ay sürecek sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana Akdeniz’de artan sıcakların ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.

Salı gününe kadar en sıcak 3 günün geçirilmesi tahmin ediliyor. 3 günlük sıcaklıkların ardından ise havada serinleme etkisini gösterecek. Bir ay sürecek bunaltıcı yaz sıcaklarının haziran başına kadar devam edeceği, uzun vadeli meteoroloji tahmininde sıcakların yüksek seyredeceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 2 – 8 Mayıs haftası için yapılan hava tahmini de şöyle, “Hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği, Salı ve Çarşamba günleri kuzey, iç ve batı kesimlerde biraz azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bir cevap yazın