Umut çiçeklerimiz bugün bir başka açtı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Dünya’da tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olmasını diledi.  Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının 101. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutlayan Vali Doğan, çocukları milletin umut çiçekleri olarak nitelendirdi.

Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihini değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Aydınlık yarınlarımız, milletimizin umut çiçekleri sevgili çocuklar, sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz, bu günün çocukları, yarının gençleri olarak sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir.

Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olmasını diliyor, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”

Bir cevap yazın