Nardüzü’nde kimyasal tesise ÇED talebi!

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Arsuz’a bağlı Nardüzü Mahallesi’nde yapılması planlanan ve Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) süreci başlayan Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama projesiyle ilgili halkı bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

Vatandaşlardan ve çevrecilerden büyük tepki toplayan maden arama sahalarıyla ilgili Hüyük’te yaptırılmayan ÇED toplantısının ardından, Arsuz bu kez kimyasal bir tesis için ÇED talebiyle karşı karşıya.

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle, “HATAY il ARSUZ, ilce Nardüzü Mahallesi, 197 Sok. No:23 (590 Ada, 1 Parsel) (1.176,41m2 arazi) mevkiinde Özbek Kimya Tekstil Plastik Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27/04/2021 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.”

Bir cevap yazın