Başkan Savaş, gol krallarını taçlandırdı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Süper Lig gol krallığı listesinde zirveyi paylaşan Hatayspor’un iki futbolcu Aaron Boupendza ve Mame Diof’un transfer haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Mame Diof’a Beşiktaş’ın, Boupendza’ya da Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ın talip olduğu şeklindeki iddialara açıklık getiren Başkan Savaş, iki başarılı golcünün büyük kulüpler tarafından takip edildiğini,  ancak şuan için herhangi bir transfer görüşmesinin olmadığını ifade etti.

‘Hatay olarak çok şanslıyız”

Mame Diof’un Beşiktaş’a transferi ile ilgili çıkan iddiaları yalanlayan Başkan Savaş, “Bu konuda Beşiktaş ile görüşülmedi. Mame Diof’u alırken çok kaliteli bir futbolcu aldığımızı zaten biliyorduk. Saha içinde ve saha dışında müthiş profesyonel bir insan. Gol atıyor, ama attığı kadar da zevk alıyor. Mame Diof gibi bir futbolcuya sahip olduğumuz için Hatay olarak çok şanslıyız. Takım içinde, takım dışında, teknik heyete ve arkadaşlarına pozitif sinerji veren bir sporcumuz. Ve bizimle olmasından da çok memnunuz. Ben, uzun yıllar Hatayspor’a hizmet vereceğini düşünüyorum. Çünkü saha içinde ne kadar yardımlaşan ve koşan bir adam görüyorsanız saha dışında da aynısını görürsünüz. Senegal’i değil belki bütün Afrika’daki en sempatik, en faydalı futbolcu biri olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Boupendza, İngiltere ve İtalya’nın takibinde

Boupendza’nın parmağındaki kırığın ardından yeniden formunu yakaladığını söyleyen Başkan Savaş, “Boupendza ile ilgili Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’la da devre arasında görüşmeler oldu, ama ondan sonra herhangi bir görüşme olmadı. İngiltere ve İtalya’dan Boupendza’yı ciddi takip eden takımlar var. Şu anda büyük kulüplerden Hatayspor’daki futbolcularımız ile ilgili bir talep gelmedi. Boupendza, yüzük parmağının avuç içine gelen kısmındaki kırıktan dolayı ameliyat oldu.  Oynarken mutlaka elini korumak zorunda kaldı ve korkarak oynadı. Böyle olunca da verimli olamadı. Tam eli iyileşecekken de milli takıma gitti. Orada güzel bir gol attı. Ama milli takımın ikinci maçından önce Covid olduğu ortaya çıktı ve buraya geldi. Antrenman yapamadığı için oynama şansı yoktu. Son maçlarda tekrardan formunu buldu.  Çok güzel ataklar ve goller attı” dedi.

Bir cevap yazın